Quant als assoliments recents de Beatriz, cal destacar la seua brillant actuació en el Concurs de Direcció d’Orquestra “La Maestra” 2022 el mes de març passat, on es va alçar amb el Tercer Premi i el Premi ‘ARTE’, havent sigut seleccionada entre més de 200 candidates. Des de llavors és membre de “La Mestra Academy” de la Philharmonie de París on la seua formació i experiència professional és constant i fructífera, rebent orientacions i masterclasses de directors de renom internacional com François-Xavier Roth o Lahav Shani.
Beatriz actualment està desenvolupant el lloc de directora assistent en la “Orchestre National d’Île-de-France” (ONDIF), amb el seu Director Titular, Case Scaglione, durant els assajos, concerts i enregistrament del seu programa d’obertura de temporada -“Viva Espanya”- el repertori de la qual se centra en obres de M. Ravel i R. Strauss. A més, Beatriz continua tenint com a mentora a un dels directors més destacats del panorama mundial actual, Juanjo Mena.

Beatriz Fernández Aucejo va començar els seus estudis en una de les zones més prolífiques musicalment i culturalment vibrants d’Espanya, València. La revolucionària però tradicional estructura de la banda va ser la clau per a trobar una forta connexió amb la música. En aquest ambient es va trobar completament immersa en la seua pràctica i aprenentatge, absorbint i assimilant de primera mà el valor del respecte, l’escolta i la comunicació social.
Influenciada per tot el que la música li havia donat fins a aqueix moment, no va dubtar a créixer com a persona al costat de la música dins del camp orquestral. Per a això es va formar acadèmicament, obtenint múltiples títols entre els quals destaca l’obtingut en ‘The Associated Board of the Royal Schools of Music’, especialitzant-se en direcció musical (orquestra de vents). La seua ambició de millorar les seues habilitats i aconseguir més objectius la va portar a estudiar a Alemanya amb el mestre Joshard Daus de la Universitat de Magúncia, a Àustria amb Peter Gülke de la Universitat Mozarteum de Salzburg, a Itàlia amb el Sr. Michel Tabachnik en l’Accademia Musicale Chigiana i com a estudiant interessada a ampliar el seu repertori i aprendre noves eines d’interpretació, recentment va obtindre el títol de postgrau especialitzat en repertori contemporani a Suïssa amb el Sr. Arturo Tamayo en el Conservatori della Svizzera Italiana.

El seu debut amb l’Orquestra de València en 2015 seria el seu punt de partida en relació al món professional. Van seguir les invitacions amb interessants projectes i programes competitius amb l’Orquestra Simfònica Regió de Múrcia, Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra ADDA Simfònica d’Alacant, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra d’Extremadura, Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancun, Republic Korean Navy Band, Banda Municipal de València, Banda Municipal de Palma, Banda Municipal de Santiago de Compostel•la, Banda Municipal de Madrid i Banda Municipal de Barcelona de la qual va ser nomenada subdirectora de 2017 a 2019. Recentment, la Mestra Alondra de la Parra ha volgut comptar amb la professionalitat de Beatriz per a treballar de prop amb ella – elegint-la com a directora assistent i “cover” – en tots el seu projectes recents de tal magnitud com va ser la Primera Edició del Festival PAAX GNP 2022 i posteriorment la Gira Mexicana 2022 de “Silence of Sound”. Hui continua en aquest lloc treballant en projectes actuals i futurs. Per a aquesta pròxima temporada 2022-2023 té forts compromisos amb la Bilbao Orkestra Sinfonikoa, l’Orquestra de Castella i La Manxa, l’Orquestra Simfònica de Granada, la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària.

La seua atracció pel món de l’òpera es deu al seu profund desig de comprendre el món de la lírica i tot el que això comporta. El seu interés l’ha impulsada a estudiar i interpretar La traviata amb el Sr. Bruno Aprea a Madrid en la Fundació Eutherpe. Seleccionada per a la Riccardo Muti Italian Opera Academy 2018, també va participar activament en la “Online Makers’ Workshop 2020” en la Académie de Festival d’Aix de Provença amb la directora de teatre Katie Mitchell, la directora d’orquestra Susanna Mälkki i Sofi Oksanen, autora del llibret de “Innocence” (una òpera del compositor Kaija Saariaho). També ha assistit al mestre Kazushi Ono dirigint la banda interna de l’òpera “Turandot” amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Beatriz ha continuat la seua formació assistint al Palau dels Arts per a assajos i produccions d’obres com a Norma amb el Sr. Gustavo Gimeno i ‘Le nozze di Figaro’ amb el Sr. Christopher Moulds. Pot compaginar la seua carrera freelance amb la direcció artística i musical de la Banda Lira Castellonera de Vilanova de Castelló i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València; una orquestra formada per joves músics de gran talent que junts han abordat una sèrie d’obres ambicioses. Entre elles destaca, entre altres, l’excepcional estudi de la sinestèsia d’A. Scriabin i el seu òrgan de colors en l’obra ‘Prometeo el Poema de Fuego’. Com a directora artística, Beatriz ha realitzat diverses conferències per a la Universitat de València i institucions com la Diputació de València. A través d’aquestes conferències queda en evidència la seua vessant més investigadora i el seu gran interés per la musicologia. Actualment, al costat de la seua Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, a més del seu treball per a la temporada artística 2022-2023, forma part del projecte europeu “Meets”. Aquest projecte reuneix altres joves orquestres europees en l’estudi conjuntament de l’impacte de les “soft skills” en els grups de treball a través de la comunicació musical. A més, Beatriz continua treballant amb la seua Orquestra Filharmònica de la Universitat de València en l’enregistrament d’un CD – Concert Valencià – ‘Música per a clarinet i orquestra de compositors valencians’, amb el clarinetista valencià Luís Fernández.